DRACHTEN DIAMONDS

Honk en Softbal Vereniging Drachten Diamonds werd opgericht op 20 april 1961 door een aantal enthousiastelingen (destijds allen werkzaam bij Philips). Gestart werd indertijd op het middenterrein van de vroegere drafbaan in Drachten. Later verhuisde de club naar een echt honkbalveld aan de huidige locatie op de Sportlaan in Drachten.
De “S” van Softbal werd in 1969 toegevoegd, door de oprichting van een softbalteam met dames van het Drachtster Lyceum. 

Pas in 1979 kreeg de club een eigen onderkomen welke in 1993 werd vervangen door een tweetal samengevoegde noodlokalen, eigenhandig verbouwd door vele vrijwilligers binnen de club. Helaas werd dit onderkomen verwoest door een brand in 2005. Ook veel belangrijk materiaal en documentatie is verloren gegaan met deze brand. Er werd toen massaal uit heel Nederland donaties gedaan in de vorm van helmen, knuppels ect. Daarvan zijn wij nog steeds onder de indruk.
Op 13 april 2008 zijn de nieuwe kantine en velden officieel geopend door Erica Terpstra. Door velen wordt onze kantine als één van de mooiste van Nederland gezien. 
 
In de afgelopen jaren zijn het 40 jarig en het 50 jarig bestaan groots gevierd. In 2021 bestond de vereniging 60 jaar, maar door Covid-19 is besloten om de feestelijkheden te verschuiven naar September 2022.

Het ledental van Drachten Diamonds schommelt al jaren rond de 85 – 90 leden echter hebben wij in 2023 de 100 leden aan weten te tikken.
Honkbal en softbal is voor iedereen. Onze leden variëren in leeftijd van 7 tot 70 jaar. We hebben 4 jeugdteams: Pupillen U12 (8 – 12 jaar), 2 Aspiranten U15 (13 – 16 jaar), Junioren U21 (17 – 21 jaar) en hopen in de toekomst een Bee Ball team (4 tot 7 jaar) te kunnen starten. Verder hebben we 4 seniorenteams ( 2 heren honkbal, dames softbal en recreanten softbal).


Er is voor iedereen plek in 1 van onze teams. 
 
Honkbal en Softbal zijn sportieve, gezonde en contactarme teamsporten. Kom gerust een langs om een kijkje te nemen bij ons, u bent van harte welkom. 
Wij vertrouwen erop dat u met plezier onze website doorleest. Mocht u nog informatie missen, geef dit dan a.u.b. door aan ons secretariaat zodat de huidige website nog vollediger kan worden in de toekomst.